Misiunea scolii: "Suntem model al formării profesionale a elevilor, în parteneriat cu industria și comunitatea locală, dezvoltând respectul față de muncă "
Viziunea scolii: "Vom fi furnizorul principal de forță de muncă înalt calificată pentru industria locală având cadre didactice competente, stabile și un sistem propriu de management KAIZEN eficace, eficient și inovativ "
NOUTĂȚI  |  SECRETARIAT  |  FORMULARE  |  DISTRIBUȚIE LOCURI  |  PROIECTE  |  LEGISLAȚIE
  FORMULAR DE INSCRIERE 2018 [click aici » ]
  Noutăți
Primii absolvenţi ai Şcolii Kronstadt au locuri de muncă asigurate
Wednesday, Mar 26, 2014 9:09 pm
Primii absolvenţi ai Şcolii Kronstadt au locuri de muncă asigurate
Singura şcoală profesională din judeţul Braşov se pregăteşte să lanseze pe piaţa muncii prima generaţie de absolvenţi. Elevii care au început cursurile aici în anul 2012 vor primi atestatul profesional la finele acestui an şcolar, dar mai ales garanţia unui loc de muncă la una dintre cele unsprezece companii care finanţează şcoala. 

Elevii şcolii sunt foarte încrezători în ceea ce priveşte viitorul lor. „Agenţii economici ne ajută să continuăm studiile, să facem seralul. Şi, după aceea, dacă vrem, putem să facem o facultate, să terminăm studiile la un nivel mai înalt”, povesteşte unul dintre elevi.

„Din punct de vedere tehnic, când am venit aici nu ştiam nimic, majoritatea dintre noi şi ne-au luat de la zero şi am învăţat. Lucrăm pe maşinile convenţionale în primul rând şi acum suntem la CNC-uri”, a spus un alt elev.
În baza parteneriatului cu agenţii economici şi cadrele didactice beneficiază de cursuri şi ore de practică gratuite la centrele de formare din companii, cot la cot cu elevii.
În anul 2012, porţile Şcolii Profesionale Germane „Kronstadt” se deschideau pentru 130 de elevi. Acum, aici învaţă 249 de elevi, în cinci clase. Conducerea şcolii vrea ca, de la anul, şcoala să funcţioneze cu şapte clase, adică 350 de elevi.

Sursa: http://www.bizbrasov.ro/2014/03/26/primii-absolventi-ai-scolii-kronstadt-au-locuri-de-munca-asigurate/