Misiunea scolii: "Suntem model al formării profesionale a elevilor, în parteneriat cu industria și comunitatea locală, dezvoltând respectul față de muncă "
Viziunea scolii: "Vom fi furnizorul principal de forță de muncă înalt calificată pentru industria locală având cadre didactice competente, stabile și un sistem propriu de management KAIZEN eficace, eficient și inovativ "
NOUTĂȚI  |  SECRETARIAT  |  FORMULARE  |  DISTRIBUȚIE LOCURI  |  PROIECTE  |  LEGISLAȚIE
  FORMULAR DE INSCRIERE 2018 [click aici » ]
  Noutăți
Primul clopoţel la şcoala profesională germană
Thursday, Sep 19, 2013 4:09 pm
Primul clopoţel la şcoala profesională germană
Primul clopoţel a sunat şi pentru elevii şcolii profesionale germane Kronstadt. Dacă în primul an de activitate 120 de elevi au optat pentru a învăţa o meserie, anul acesta s-au înscris 130. Mulţi au ales şcoala germană pentru că au cazarea asigurată, fac practică la agenţi economci de renume şi primesc, lunar, o bursă în valoare de 400 de lei. 

250 de tineri au renunţat să mai urmeze cursurile unui liceu sau colegiu şi au ales să învăţe o meserie. Mulţi dintre cei înscrişi au venit, la Braşov, din alte localităţi, pentru că sunt foarte mulţumiţi de condiţiile de aici.
 
"Am venit aici la şcoală să învăţ o meserie şi să-mi fac un viitor mai bun în viaţă. În comună la noi nu am avut posibilitatea asta, şi aici mi s-a oferit o şansă. Am optat pentru pentru specialitatea de confecţioner textile, pielărie, confecţii din piele", afirmă o elevă a şcolii profesioanle.
 
La deschiderea noului an şcolar a luat parte şi un reprezentant al Ministerului Educaţiei, care a anunţat schimbări în legea educaţiei. "După ce trece de Senat, modificarea legii educaţiei şi clasa a IX-a revine la liceu, şcoala profesională va începe cu clasa a IX-a şi sunt indicii că admiterea la şcoala profesională se va face înainte de admiterea computerizată", declară Stelian Fedorca - consilier al Ministrului Educaţiei.
 
Şcoala profesională Kronstradt a fost deschisă anul trecut, la iniţiativa mai multor agenţi economici germani, care se confruntau cu lipsa de personal calificat. Înfiinţarea şcolii a fost sprijinită de autorităţile locale, care vor susţine. în continuare. proiectul.
 
"Avem în plan să amenajăm atelierele de aici prin cofinanţare, adică, un leu pus de noi va trebui să fie dublat de un leu pus de agenţii economici iar dreapta atelierele vor fi dotate, modernizate cu tot ce trebuie, în aşa fel încât să completăm ceea ce avem acum", afirmă George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.
 
Şcoala profesională germană are 11 clase de a X-a, cu mult mai multe faţă de un liceu tehnologic, unde elevii nu au aceleaşi condiţii.

Sursa: Digi24HD
Link: http://www1.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24%20Brasov/Stiri/Primul%20clopotel%20la%20scoala%20profesionala%20germana