Misiunea scolii: "Suntem model al formării profesionale a elevilor, în parteneriat cu industria și comunitatea locală, dezvoltând respectul față de muncă "
Viziunea scolii: "Vom fi furnizorul principal de forță de muncă înalt calificată pentru industria locală având cadre didactice competente, stabile și un sistem propriu de management KAIZEN eficace, eficient și inovativ "
NOUTĂȚI  |  SECRETARIAT  |  FORMULARE  |  DISTRIBUȚIE LOCURI  |  PROIECTE  |  LEGISLAȚIE
  FORMULAR DE INSCRIERE 2018 [click aici » ]
  Noutăți
Şcoala Profesională Kronstadt face un „pui” şi în Neamţ
Sunday, Dec 1, 2013 4:04 pm
Şcoala Profesională Kronstadt face un „pui” şi în Neamţ
Modelul Şcolii Profesionale Germane Kronstadt se extinde tot mai mult. După ce mai multe firme din Alba şi Timiş au luat decizia, împruenă cu autorităţile locale, de a înfiinţa astfel de şcoli, a venit şi rândul nemţenilor de a face acest lucru. Ideea le+a fost dată de Ministerul Educaţiei, un secretar de stat fiind prezent în Moldova la finele săptămânii trecute.

Cursurile acestei şcoli urmează să fie de trei ani, iar, elevii vor beneficia din partea statului de o bursă lunară de 200 de lei. Dacă vor să fie parteneri, societăţile care vor angaja forta de muncă proaspătă pot asigura copiilor alte burse, plus diverse facilităţi, precum cazare, masă, eventual transport. Deocamdată important este ca reprezentanţii Inspectoratului Scolar să deţină o centralizare a nevoilor de forţă de muncă pe care le au agenţii economici din judeţ şi specializările pe care trebuie să le aibă viitorii angajaţi.
 
Pe perioada studiilor, elevii vor face practică în societăţile care şi-au anuntat intenţia de a-i angaja, dar nu înainte de a-i supune unei probe – test, la finalul şcolii profesionale. „Avem puterea exemplului de la Braşov unde funcţionează o astfel de şcoală. Ideea este că, în perioadă de criză, resursa umană este de o importanţă capitală. Cu cât ai o resursă umană mai bine pregătită, nu numai teoretic, cât mai ales practic, cu atât ai mai multe avantaje pe care le poţi pune la dispoziţia antreprenorilor, fie că sunt români sau străini“, a declarat senatorul liberal Eugen Nazare Ţapu la finele întâlnirii de la Ndeamţ dintre reprezentanţii ministerului, ai mediului de afaceri şi ai Inspectoratului Şcolar.